Szentkirály nyerte meg a Hírös Vágtát

A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának győztese Szentkirály település képviseletében Csiki Árpád lett Lord Black nyergében, ezzel a település bejutott a budapesti futamra. A legsportszerűbb versenyzőnek járó Szentkirályi Fair Play Díjat pedig Hajdú László, Kecskemét lovasa nyerte el a Hírös Vágtán.

A 2015-ben hagyományteremtő szándékkal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat elsőként tavaly, a Nemzeti Vágtán ítélték oda, de idén a kecskeméti Hírös Vágtára is kiterjesztették a díjazást. A kecskeméti forduló fair play díját Kecskemét lovasa, Hajdú László érdemelte ki biztonságos lovaglásával. A Díj célja, hogy elismerje a rangos hazai lovasversenyek szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó, etikus versenyzéssel példát mutató résztvevőit. Az elismerést a Nemzeti Vágta szeptember 16-18. között Budapesten megrendezett döntőjében is kiosztják majd.A kecskeméti előfutamon idén is – ahogy a Vágta 2007-es elindulása óta minden évben – elindult Szentkirály, és meg is nyerte azt, így bejutott a budapesti versenyre. A települést a tavalyi évhez hasonlóan ismét Csiki Árpád képviselte Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvizet tulajdonló Central Europe Mineral Water Holding elnökének Lord Black nevű lovával. Ezzel folytatódik az, a Vágta mezőnyében egyedülállónak számító hagyomány, hogy Szentkirályt egy helyi zsoké képviseli, aki egy helyi tulajdonos lovával, helyi vállalat támogatásával áll rajthoz.„Magyarország piacvezető ásványvíz-vállalataként kiemelkedő a felelősségünk a tradíciók és a helyi értékek megőrzésének támogatásában, és fontosnak tartjuk a fair play szellemében versenyzők elismerését is. Ez motivált minket az összetartozást és a hazai lovas hagyományok felelevenítését célzó Nemzeti Vágta támogatásakor, valamint a Szentkirályi Fair Play Díj megalapításakor is.” – mondta el Balogh Levente, a Central Europe Mineral Water Holding elnöke.
Céginformáció

A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

További információ:
Zsadon Sára
Flow PR
Mobil: +36-20-779-7000
E-mail: cemw@flowpr.hu