EGÉSZSÉGES HIDRATÁCIÓ

 

Az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képezi a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás is. Szakértők azt javasolják, ne várjunk addig, amíg szomjasok leszünk, hiszen ilyenkor már komolyabb vízvesztésre figyelmeztet a szervezetünk.

ÁSVÁNYVÍZ-KALKULÁTOR

A víz szerepe az emberi testben létfontosságú. Az újszülöttek testének mintegy 75-80 százalékát víz képezi. A felnőttek testének hozzávetőleg 60-70 százaléka víz, például egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet nagyjából 54 liter vizet tartalmaz. Különböző mértékben, de minden létfontosságú szervünk egyik összetevője a víz: az agy 78, a vér 86, a szív 77, a máj 84, az izmok pedig 70 százaléka víz. Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot iszik, és a veséken naponta 2000 liter testnedv folyik át. Emberi fogyasztásra csak az édesvíz alkalmas, így van ez az állatok és növények esetében is.

A megfelelő hidratálás és ásványianyag-pótlás mindannyiunk számára elengedhetetlen: a hidratáció fenntartása mind fizikai, mind pedig szellemi teljesítőképességünk szempontjából nagyon fontos. A szervezetben néhány százalékos folyadékveszteség olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság vagy az állóképesség csökkenése.

Add meg magasságod, testsúlyod, életkorod, valamint nemed, és ásványvíz-kalkulátorunk kiszámolja a számodra optimális napi ásványvízmennyiséget.