EGÉSZSÉGES HIDRATÁCIÓ

 

Az egészséges életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képezi a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás is. Szakértők azt javasolják, ne várjunk addig, amíg szomjasok leszünk, hiszen ilyenkor már komolyabb vízvesztésre figyelmeztet a szervezetünk.

ÁSVÁNYVÍZ-KALKULÁTOR

A víz szerepe az emberi testben létfontosságú. Az újszülöttek testének mintegy 75-80 százalékát víz képezi. A felnőttek testének hozzávetőleg 60-70 százaléka víz, például egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet nagyjából 54 liter vizet tartalmaz. Különböző mértékben, de minden létfontosságú szervünk egyik összetevője a víz: az agy 78, a vér 86, a szív 77, a máj 84, az izmok pedig 70 százaléka víz. Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot iszik, és a veséken naponta 2000 liter testnedv folyik át. Emberi fogyasztásra csak az édesvíz alkalmas, így van ez az állatok és növények esetében is.

A megfelelő hidratálás és ásványianyag-pótlás mindannyiunk számára elengedhetetlen: a hidratáció fenntartása mind fizikai, mind pedig szellemi teljesítőképességünk szempontjából nagyon fontos. A szervezetben néhány százalékos folyadékveszteség olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a fáradtság vagy az állóképesség csökkenése.

Add meg magasságod, testsúlyod, életkorod, valamint nemed, és ásványvíz-kalkulátorunk kiszámolja a számodra optimális napi ásványvízmennyiséget.

Vízmérték applikáció

Szakértők azt javasolják, hogy ne várjunk addig, amíg szomjasok leszünk, hiszen ilyenkor már komolyabb vízvesztésre figyelmeztet a szervezetünk. Sokszor igyunk keveset, így tudjuk folyamatosan hidratáltan tartani szervezetünket. Úgy, ahogy tápanyagszükségletünk, vízszükségletünk is számos tényezőtől függ: az életkortól, a testtömegtől, az egészségi állapottól, az időjárástól, illetve a fizikai igénybevételtől. Töltsd le mobilodra a Szentkirályi Vízmérték alkalmazását, és légy bárhol, könnyedén nyomon tudod követni napi ásványvízfogyasztásod! Az applikáció rögzíti az elfogyasztott folyadékmennyiséget és a megadott adatok alapján kiszámolja, hogy mekkora a napi folyadékszükségleted, sőt, figyelembe veszi az időjárási körülményeket is, hogy mindig megfelelően hidratált legyél. Szabd testre a poharak és kortyok mennyiségét, rögzítsd folyamatosan folyadékbeviteledet egyszerűen!

Az Apple és az Apple logó az Apple Inc. vállalatnak az Egyesült Államokban és egyéb országokban bejegyzett védjegye. Az App Store az Apple Inc. vállalatnak az Egyesült Államokban és egyéb országokban bejegyzett szolgáltatási védjegye.
A Google Play és a Google Play-logó a Google LLC védjegyei.