Szentkirályi Tehetségprogram 2021

BEMUTATJUK A SZENTKIRÁLYI TEHETSÉGPROGRAM
2021. ÉVI NYERTESEIT!

Rendhagyó online sajtótájékoztatón hirdettük ki a tavaly harmadik alkalommal meghirdetett Szentkirályi Tehetségprogram díjazottjait. Szívből gratulálunk Máró Anna kajakosnak, Muhari Eszter vívónak és Viczián Bence öttusázónak! Az idei évben először egy különdíjat is kiosztottunk, amelyet a parasportoló Kiss Péter Pál kajakos vihetett haza.

Ha lemaradtál az élő bejelentésről, kattints az alábbi videóra, és ünnepeld velünk a Szentkirályi Tehetségprogram új bajnokait!

NYERTESEK

photo large 01

MÁRÓ ANNA

A 15 évesen már ifjúsági korosztályban versenyző kajakos első nemzetközi versenyét rögtön egy olimpiai számban szerzett Európa-bajnoki ezüstéremmel zárta. A fiatal sportolónak komoly céljai vannak a jövőben, amelyek eléréséért mindent megtesz.

photo large 02

MUHARI ESZTER

A fiatal vívó az első olyan párbajtőröző, aki ugyanabban a szezonban kadet, junior és felnőtt magyar bajnokságot tudott nyerni. Eszter nemcsak hazai helyezésekkel, hanem egy kadet ifjúsági világbajnoki címmel a birtokában menetel álmai felé.

photo large 03

VICZIÁN BENCE

A több mint tíz éve öttusázó ifjú tehetség alázatosan és céltudatosan építi sportkarrierjét. A kétszeres Európa-bajnok sportoló nemcsak egyéniben, de csapatban is számos hazai és nemzetközi dobogós hellyel büszkélkedhet.

KÜLÖNDÍJAS

04

KISS PÉTER PÁL

A fiatal sportoló csupán néhány éve kajakozik versenyszerűen, ám máris kategóriája kiemelkedő tehetségeként tartják számon. Első nemzetközi versenyéről Európa-bajnokként tért haza, azóta pedig világbajnoki címet is magáénak tudhat.

MENTOROK

A tehetséges fiatalok mentorálásában a három sportág kiválóságai, Kovács Katalin kajak-kenus, Fábián László öttusázó és Nagy Tímea párbajtőrvívó vettek részt.

KOVÁCS KATALIN

Háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő

FÁBIÁN LÁSZLÓ

Olimpiai bajnok öttusázó, úszó, vívó, sportvezető

NAGY TÍMEA

Kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó

DÍJAZÁS

A jelentkezők közül a mentorok részvételével felálló bírálóbizottság minden sportágból kiválasztott egy-egy sportolót, akit korábbi eredményei és a pályázatában kitűzött céljai alapján fejenként egymillió forint értékű hozzájárulással jutalmaztak.

Az olimpikonok mellett a közönség is fontos szerepet kap a programban: a három nyertes közül szavazhatnak kedvencükre, akik között a Szentkirályi a szavazatok arányában további egymillió forintot oszt szét.

A Szentkirályi Tehetségprogram célja, hogy a támogatással a jövő reménységeit közelebb hozza álmaik eléréséhez, hosszú távon pedig tovább gyarapítsa Magyarország olimpiai aranyérmeinek számát.