DÍJNYERTES ÁSVÁNYVIZÜNK

 

A Szentkirályit 2004-ben a világ legjobb ásványvizének választották: szénsavmentes kategóriában elnyerte a párizsi Aqua-Eauscar-díjat, maga mögé utasítva a világ híres, nagy múltú ásványvizeit.

TERMÉSZETES FORRÁSBÓL

 

Az eredendően tiszta, mérsékelt alacsony ásványianyag- és ezen belül is alacsony nátrium-klorid tartalmú Szentkirályi ásványvíz egy védett vízadó rétegből származik.

ÖSSZETEVŐK:

  • Ca2+63 mg/l;
  • Na+21 mg/l;
  • Mg2+26 mg/l;
  • HCO3400 mg/l.
  • Összes oldott ásványianyag-tartalom: 520 mg/l.

A magyar sikersztori

1993

1993

A Szentkirályit 1993-ban fedezte fel a szörp és üdítő gyártásával foglalkozó Vitapress Kft. tulajdonosa, Balogh Sándor. A családi vállalkozás az előállításhoz szükséges nagy mennyiségű víz miatt a Kecskeméttől 20 km-re, Szentkirályon található telephelyen fúratott kutat, a laboratóriumi vizsgálat során pedig azonnal kiderült: nagy tisztaságú és élettanilag létfontosságú ásványianyag-összetételű vizet találtak. A Szentkirályi ásványvizet kezdetben, 1993-2002 között a Vitapress Kft. palackozta.

2003

A Szentkirályi Kft.-t 2003-ban alapították és ettől kezdve Balogh Levente ügyvezető, tulajdonos irányította. Egy évvel az alapítás után a Szentkirályi ásványvíz a legszigorúbb szabályok szerint ítélő szakmai bírák döntése alapján a világ legjobb ásványvize lett: szénsavmentes kategóriában elnyerte a párizsi Aqua-Eauscar-díjat. A Balogh család a kezdetektől tudta, hogy magas tisztaságú ásványvízre leltek, amit a nemzetközi elismerés is igazolt.

2003

2007

2007

Négy évvel a cég megalapítás után, 2007-ben – maga mögé utasítva nemzetközi óriáscégeket – a Szentkirályi Magyarország vezető ásványvízmárkája lett, majd meghódította a nemzetközi piacokat is. A Szentkirályi ásványvíz méltán világhírű: feltűnt már Grammy-díjátadón és Oscar-gálán is.

2015

2015 tavaszán Balogh Levente és a cseh Karlovarské Minerální Vody Csoportot tulajdonló olasz Pasquale család stratégiai partnerségre lépett és létrehozták a Central Europe Mineral Water Holdingot. A tranzakció nyomán a Holding tulajdonába került a hazai ásványvízpiac két meghatározó társasága, a piacvezető Szentkirályi Ásványvíz Kft. és az egyik legtradicionálisabb magyar ásványvízvállalat, a Kékkúti Ásványvíz Zrt.

2015

2016

2016

A két vállalat 2016 novemberében egyesült, létrehozva a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft.-t, amely Magyarország piacvezető ásványvíz- és meghatározó üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.