Újabb 1 millió forintot kapnak a Szentkirályi Tehetségprogram fiatal sportolói – lezárult a közönségszavazás!

Január 31-én lezárult a Szentkirályi Tehetségprogram közönségszavazása.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal 2016-ban indított Szentkirályi Tehetségprogram célja, hogy támogatást nyújtson a jövő bajnokainak ahhoz, hogy tovább gyarapíthassák Magyarország eddigi 176 olimpiai aranyérmét. A program 2017. évi nyerteseit tavaly november végén hirdették ki; a fiatal sportolók a program keretében egy-egy millió forint értékű támogatást kapnak. A 2018. január 31-én lezárult közönségszavazást követően a Szentkirályi a szavazatok arányában további egymillió forintot oszt szét a nyertesek között.

A szavazatok közel felét (44%) a 18 éves ifjúsági Európa- és világbajnok úszó Németh Nándor kapta, aki így további 440 ezer forint támogatásban részesül. A szintén 18 esztendős Varga Ádám hatszoros ifjúsági világbajnok kajakozó a szavazatok 36 százalékát kapta, ezzel további 360 ezer forintot kap. A mindössze 14 éves, Európa-bajnoki 10. helyezett vitorlázó Benyó Máté pedig a szavazatok 20 százalékát kapta, így 200 ezer forint további támogatásban részesül.

Az egy hónapig tartó közönségszavazás minden héten nyereményjátékkal is kiegészült; akik jól tippeltek a játékban feltett kérdésre, megnyerhették a 3 db POLAR M200 pulzusmérő óra egyikét.

Köszönjük, ha hírt ad a közönségszavazás eredményéről.

Kérdés, illetve interjúkérés esetén örömmel állunk rendelkezésre.