Thomas Frühmann nyerte a Szentkirályi Fair Play Díjat a Lovas Világkupán

Második alkalommal adták át idén a Szentkirályi Fair Play Díjat – a hagyományteremtő szándékkal alapított elismerést a Lovas Világkupán tanúsított sportszerű, példaértékű versenyzői magatartásáért ezúttal a verseny legidősebb versenyzője, az osztrák Thomas Frühmann vehette át.

A kilencedik alkalommal megrendezett nemzetközi Lovas Világkupa az elmúlt években a lovasélet meghatározó eseményévé vált. A háromnapos programsorozatnak a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont. A díjugrató versenyek mellett fogatverseny, pónigalopp, valamint trükklovasok és kaszkadőrök fellépése is szerepelt a programban. Az egyik legnépszerűbb versenyszám évek óta a kettesfogatok szimultán versenye, ahol a győztesnek, Kiss Sándornak a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-t és a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t is tulajdonló Central European Mineral Water Holding elnöke, Balogh Levente nevében adták át a Szentkirályi Kupát.

A verseny szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó, etikus magatartásával példát mutató versenyző, Thomas Frühmann vehette át a Szentkirályi Fair Play Díjat, amelyet idén először a Nemzeti Vágtán adtak át. A díj nyertese fantáziát látott a többek által leírt The Sixth Sense nevű lóban, és elindította annak sikeres versenykarrierjét. A 63 éves lovas a 19 éves, kiváló állapotban lévő lóval magas kora ellenére is nagyszerű eredményekkel versenyez; a Lovas Világkupa pénteki minősítő számában is ők vehették át az első helyért járó díjat. Sportteljesítményével példát mutat a lovasok következő generációinak.

„Magyarországon újra virágkorát éli a lovassport, amely nem csak a tradicionális hazai értékek közvetítésében játszik fontos szerepet, de a sportszerű versenyzés mintapéldája is egyben. Az etikus versengés a futamokon túl, az élet minden területén elengedhetetlen: a tisztességes verseny szabályainak betartása az üzleti világban is az egyik legfőbb alapelvünk. A lovas sportok kedvelőjeként régóta szerettem volna kifejezni támogatásomat a legsportszerűbb indulók felé, így született meg idén nyáron a Szentkirályi Fair Play Díj ötlete. A díjat hagyományteremtő céllal alapítottuk, ezért nagy örömmel tölt el, hogy idén már másodjára adhattuk át.” – fejtette ki Balogh Levente, a Central European Mineral Water Holding elnöke.

Céginformáció
A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.
A CEMW Holding a tulajdonában álló két magyar társaság, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. révén Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A vállalat tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Nestlé Aquarel, San Pellegrino, Aqua Panna és Perrier márkákon keresztül a cégcsoport egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

További információ:
Deák Balázs
Flow PR
Mobil: +36-20-234-1489
E-mail: cemw@flowpr