Szentlőrinc csapatvezetője nyerte a Szentkirályi Fair Play Díjat a Nemzeti Vágtán

Idén először különdíjjal jutalmazták a Nemzeti Vágta legsportszerűbb résztvevőjét. A hagyományteremtő szándékkal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat a Szentlőrinc városát képviselő csapat vezetője nyerte el a versenyen.

Az évről évre egyre nagyobb tömegeket megmozgató Nemzeti Vágta a versenyzésen túl mára a tradíciók és az összetartozás jelképévé vált. A Szentkirályi Fair Play Díjat annak a résztvevőnek ítélik oda, aki a Vágta szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartva, etikus magatartásával a résztvevők és a nagyközönség számára egyaránt példát mutat.

A budapesti döntőben nem volt könnyű dolga az ítészeknek. A díjat odaítélő bizottság tagjai – Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke, Lázár Zoltán és Mondok József társelnökök, Babochay György, a Nemzeti Vágta versenybíróságának elnöke és Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t is tulajdonló Central European Mineral Water Holding elnöke – végül egyöntetűen Arató Barnára, Szentlőrinc csapatvezetőjére szavaztak sportszerű viselkedéséért.

A középfutamokban mindig csak az első lovas, az első település juthat tovább, ami még inkább nyerésre sarkallja a versenyzőket. Az egyik középfutam öt lovasa óriási lendülettel vágott neki a távnak. A szentlőrinci ló az utolsó körig a második helyen volt, de a cél előtti kanyarban egyik ellenfelét akadályozva tört az élre, majd futott be elsőként. A szabálytalanságért a lovast a Nemzeti Vágta versenybírósága diszkvalifikálta, így a középdöntőért járó pénzdíjat és a döntőbe jutásért járó dicsőséget is elvesztette. Arató Barna csapatvezető a versenyről készült felvételt megtekintve a versenybíróság döntését elfogadta, és a lovasa tettéért elnézést kért.

„A Nemzeti Vágta a közösségek összekovácsolását tűzte ki célul, valamint azt, hogy sportszerű körülmények között, a hagyományokat felelevenítve ismét megszerettesse a magyarokkal a ló- és lovassportot. Örömmel üdvözöltük a Szentkirályi Fair Play díj megalapítását, hiszen ez az elismerés még tovább erősíti a verseny szellemiségét.” – mondta el Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke.

„Szentkirály a Nemzeti Vágta elindulása óta minden évben ott van a mezőnyben. A település és a verseny elkötelezett támogatójaként fontosnak tartottuk, hogy elismerjük azokat, akik a fair play szellemében versenyeznek, hiszen a tisztességes verseny szabályainak betartása az üzleti életben is az egyik legfőbb alapelvünk. Bízom benne, hogy a díj a jövőben is ösztönzésül szolgál a sportszerű versenyzésre.” – fejtette ki Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t is tulajdonló Central European Mineral Water Holding elnöke, a díj megalapítója.

Céginformáció
A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft.is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.
A CEMW Holding a tulajdonában álló két magyar társaság, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. révén Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A vállalat tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Nestlé Aquarel, San Pellegrino, Aqua Panna és Perrier márkákon keresztül a cégcsoport egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

További információ:
Zsadon Sára
Flow PR
Mobil: +36-20-779-7000
E-mail: cemw@flowpr.hu