Lakitelek település lovasa a legsportszerűbb versenyző, ő nyerte a Szentkirályi Fair Play Díjat – Szentkirály település nyerte meg a Hírös Vágtát

Átadták az idén tízéves Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamának, a Hírös Vágtának etikus versenyzést elismerő díját, a Szentkirályi Fair Play Díjat. A vágtát Szentkirály település nyerte, a fair play díjat pedig Lakitelek település lovasa kapta.

A hagyományteremtő szándékkal alapított Szentkirályi Fair Play Díjat elsőként 2015-ben, a Nemzeti Vágtán ítélték oda, 2016-ban pedig a kecskeméti Hírös Vágtára is kiterjesztették a díjazást. A Díj célja, hogy elismerje a rangos hazai lovasversenyek szellemiségét és szabályait leginkább tiszteletben tartó, az etikus versenyzéssel a résztvevők és a nagyközönség számára egyaránt példát mutató versenyzőket. A díjat a Nemzeti Vágta döntőjében is kiosztják majd. A Hírös Hét Fesztivál keretében megrendezett kecskeméti forduló fair play díját idén Drahos József érdemelte ki sportszerű lovaglásával.

Az idén tizedik évfordulóját ünneplő Nemzeti Vágta kecskeméti regionális előfutamának nyertese Szentkirály képviseletében Csiki Árpád. Ezzel a település bejutott a szeptember 15-17. között megrendezésre kerülő budapesti versenyre, ahol 72 magyarországi és határon túli település lovasa mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

A Hírös Vágtát idén egy kifejezetten a lovak és lovasok részére épített környezetben tartották; 1887-ben, Lechner Ödön tervei alapján épült a Rudolf Huszárlaktanya. A Hírös Vágta szervezőinek hosszútávú célja, hogy az egykori laktanyában a lovasport megtalálja méltó helyét.

„Évekkel ezelőtt, még élsportoló cselgáncsozóként is mindig a fair play jegyében versenyeztem. Ma már Magyarország egyik piacvezető ásványvíz-vállalatának vezetőjeként az üzleti életben épp úgy az etikus viselkedést tarom mérvadónak, mint a sport területén. A hazai lovassport egyik legnépszerűbb versenyének támogatásával, valamint a fair play szellemében versenyző sportolóknak nyújtott díjjal is ezt a hozzáállást kívánjuk erősíteni” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. tulajdonosa.

Céginformáció
A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

További információ:
Tóth Annamária
Flow PR
Mobil: +36-20-779-7001
E-mail: cemw@flowpr.hu