Hőségriadó: ásványvizet osztott a Szentkirályi a János Kórházban

A rendkívüli hőség az egész országot megviseli, de leginkább a betegek, az idősebb emberek szenvednek miatta. Ezt enyhítendő, kétezer palack ásványvizet osztottak ki ma a János Kórházban a Szentkirályi Ásványvíz képviselői. A vizeket stílusosan a Szentkirályi Szomjoltó autóból – egy felújított, régi tűzoltókocsiból – szolgálták fel a kórház járóbetegeinek, ápolóinak és orvosainak.

A nagy hőségben különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele a szervezetbe. De nem csak a mennyiség fontos, hanem a rendszeresség is: nem egyszerre kell nagy mennyiségben vizet fogyasztani, hanem folyamatosan adagolva, hogy a szervezet vízháztartása egyensúlyban maradjon. Előfordulhat olyan élethelyzet, amelyben nincs lehetőség a folyadékbevitelre. Ilyen például, amikor egy beteg a váróteremben egy vagy több vizsgálatra várakozik, és nincs a közelben büfé vagy italautomata.

Rájuk, ezekre a főleg idősebb vagy beteg emberekre gondolt a Szentkirályi ásványvizek gyártója, amikor kétezer félliteres palack vizet osztott szét a János Kórház járóbeteg szakrendelésén várakozók között. A vizeket stílusosan egy régi típusú, felújított tűzoltókocsiból, a Szentkirályi Szomjoltóból szolgálták fel a több száz várakozó betegnek a Szentkirályi ásványvizeket gyártó cég képviselői.

A Szentkirályinál hagyománya van a maihoz hasonló vízosztásnak. Idén a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével az Eiffel téren, illetve a Szentkirályi Szomjoltóval a Bazilika előtt osztottak vizet a járókelőknek a kánikula idején. Ezúttal a János Kórház kérésére siettek segíteni a járóbetegeknek.

Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu):
A Szentkirályi ásványvizet 1993 óta forgalmazzák Magyarországon. Az eleinte veszteséges cég számára az igazi áttörést a 2004-ben elnyert párizsi Eauscar hozta meg. A Szentkirályi 2010-ben 1,5 milliárd forint beruházással létrehozta új logisztikai központját, valamint az ásványvízhozamnak köszönhetően, illetve a növekvő fogyasztói igények kielégítése érdekében a cég folyamatosan modernizál, fejleszt. A Szentkirályi mára 52 nemzetközi és hazai, szakmai és fogyasztói díj büszke tulajdonosa. A Szentkirályi Ásványvíz Kft 2015-ben beolvadt a Central European Mineral Waters Holdingba, mely a Karlovarské minerální vody -t tulajdonló olasz Pasquale család és a magyar Szentkirályi Ásványvíz Zrt-t irányító Balogh Levente összefogásával jött létre. A cégcsoport tagja még a Kékkúti Ásványvíz Zrt. is.

További információk:
Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu)
Jakab Emese, marketingvezető (tel.: +36-70/333-3029, e-mail: jakab.emese@szentkiralyi.hu)
Kiss Alexandra, Flow PR, PR asszisztens (tel.: +36-20/336-1355, e-mail: kiss.alexandra@flowpr.hu)