8,3 százalékkal nőttek a CEMW nettó eladásai, ismét nyereséges a Kékkúti

Az év első hat hónapjában 8,3 százalékkal nőttek a Central European Mineral Water Holding (CEMW Holding) nettó eladásai a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva − derül ki a cég első féléves pénzügyi jelentéséből. A CEMW a Kékkúti Ásványvíz Zrt. és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. közös anyavállalata.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. 100 százalékos tulajdonosa, a CEMW Holding nyilvánosságra hozta első féléves pénzügyi jelentésének részleteit. A két céget idén márciusban és áprilisban vásárolta fel a CEMW Holding.
A minőségi egészséges italok iránt megnövekedett vásárlói érdeklődésnek, valamint a kedvező időjárásnak köszönhetően a CEMW értékesítése az év első hat hónapjában 8,3 százalékos növekedést ért el a két leányvállalat tavalyi, hasonló időszakában elért értékesítéséhez viszonyítva. A Kékkúti Ásványvíz hosszú évek veszteséges működése után ismét pozitív eredményt tudott felmutatni.

„Nagyon elégedett vagyok a két hazai piacvezető vállalat szövetségével, amely két magyar márka, a Szentkirályi és a Theodora jövőbeni terjeszkedését teszi lehetővé. A Pasquale családdal kötött megállapodás, a megerősített vagyoni háttér lehetővé teszi a piaci lehetőségek jobb kihasználását, valamint azt, hogy a magyar vásárlók még több egészséges italt fogyaszthassanak” – mondta Balogh Levente, a CEMW Holding elnöke.
A Karlovarské minerální vody (KMV) tulajdonosa, az olasz Pasquale család és a Balogh Levente által közösen létrehozott CEMW beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

„A KMV magyarországi együttműködése hozzájárul a teljes KMV csoport rendkívüli növekedéséhez. Örömünkre szolgál, hogy mindkét ország nagy múltú ásványvíz-palackozási hagyományait egyesíthetjük, és az a célunk, hogy megőrizzük azokat a jövő számára” – emelte ki Alessandro Pasquale, a KMV ügyvezető igazgatója.

Céginformáció
A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.
A CEMW Holding a tulajdonában álló két magyar társaság, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. révén Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A vállalat tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Nestlé Aquarel, San Pellegrino, Aqua Panna és Perrier márkákon keresztül a cégcsoport egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.
A KMV-ről
A KMV Csehország, valamint Közép- és Kelet-Európa legnagyobb ásvány- és forrásvíz-forgalmazó vállalata. A KMV palackozza a hagyományos Mattoni ásványvizet, az Aquila forrásvizet, valamint a Magnesia ásványvizet. Termékportfóliójában további természetes és ízesített ásványvizek, forrásvizek, jeges teák, valamint a licensz alapján gyártott Granini gyümölcslevek és Schweppes szénsavas üdítők is megtalálhatók. A jelenleg 750 főt foglalkoztató KMV több mint 20 országban forgalmazza termékeit.
A KMV célja, hogy Közép-Európa mellett világszerte ismertté tegye márkáit, és népszerűsítse a minőségi és kulturált italfogyasztást. A vállalat és munkatársainak ez irányú elhivatottságát a számtalan díj mellett kiválóan szemlélteti, hogy a cseh elnökség idején a Mattoni volt az Európai Tanács hivatalos ásványvize.

További információ:
Zsadon Sára
Flow PR
Mobil: +36-20-779-7000
E-mail: cemw@flowpr.hu