Tornapályát kapott a Szentkirályi Általános Iskola

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. a „Gyűjtsd velünk a kilométereket a Szentkirályi Általános Iskolának!” elnevezésű akciója során másfél millió forintot adományozott a Szentkirályi Általános Iskolának. Az intézmény a felajánlásokból kültéri tornapályát épített, amelyet az ünnepélyes átadón Túróczi Réka futónagykövettel együtt próbáltak ki a diákok.

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás hivatalos ásványvize, a Szentkirályi az idei áprilisi eseményt megelőzően adománygyűjtő játékra invitálta a futókat, hogy megtett kilométereikkel támogassák a Szentkirályi Általános Iskola kültéri tornapályájának fejlesztését. A kezdeményezésben résztvevők aktivitásának köszönhetően másfél millió forint adomány gyűlt össze a Szentkirályi Általános Iskola javára.

Az intézmény a jelentős felajánlást kültéri sportolási lehetőségeik bővítésére fordította és a nyár folyamán új tornapályát épített. Az átadón a gyermekek Túróczi Réka futónagykövet vezetésével birtokba is vehették az új eszközöket. Az eseményen beszédet mondott Szabó Balázs, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója, Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere és Katzné Almási Zsuzsanna iskolaigazgató.

„A gyermekek és a kollégák egyaránt nagyon örülnek az új tornapályának, amelyeket ezúton is köszönünk a Szentkirályinak és a lelkes futóknak. A diákoknak így még több lehetőségük nyílik a szabadtéri mozgásra és játékra” – tette hozzá Katzné Almási Zsuzsanna, a Szentkirályi Általános Iskola igazgatónője.

„Jó érzés volt látni, hogy a Szentkirályi milyen sokakat meg tudott mozgatni. A település és az iskola fejlődése különösen fontos számunkra, hiszen szeretnénk, ha a gyermekek minél több lehetőséget kapnának Szentkirályon, amelyekre később is jó szívvel gondolhatnak majd vissza” – jegyezte meg Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere.

„Magyarország piacvezető ásványvíz- és meghatározó üdítőipari társaságaként kiemelkedően fontos számunkra az egészséges életmód és a sport támogatása. Vállalatunk szentkirályi kötődésére tekintettel igyekszünk nemcsak a helyi értékeket, de az itt élő fiatalokat is rendszeresen támogatni” – mondta el beszédében Szabó Balázs, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója.