Olimpiai bajnokokkal indul a Szentkirályi Tehetségprogram

Fiatal utánpótlás sportolók támogatására indít programot Magyarország díjnyertes ásványvize, a Szentkirályi, szakmai együttműködésben a Magyar Olimpiai Bizottsággal. Az ötmillió forint összdíjazású Szentkirályi Tehetségprogramban 14-18 év közötti kajak-kenusok, tornászok, vívók illetve vízilabdázók jelentkezését várják. A támogatást elnyerő fiatal tehetségeket Berki Krisztián tornász, Kovács Katalin kajakozó, Nagy Tímea vívó és Szécsi Zoltán vízilabdázó részvételével egy kuratórium választja ki.

A Szentkirályi Ásványvíz Zrt. májusban induló Szentkirályi Tehetségprogramja négy fiatal kiválóság számára biztosít fejenként maximum egymillió forint értékű támogatást, amelyet a sportolók a program során a fejlődésükhöz, a jobb eredmények eléréséhez nélkülözhetetlen kiadásokra fordíthatnak, legyen az egy költséges sporteszköz, edzőtábor, vagy akár egy verseny nevezési díja. Az idén 120 éves Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével elindított program célja, hogy a támogatásnak köszönhetően javuló technikai feltételek, edzés- és versenykörülmények révén segítse a fiatal tehetségek profi sportkarrierjének elindulását.

A Tehetségprogramba 14-18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek kajak-kenu, torna, vívás és vízilabda sportágakból 2016. augusztus 31-ig a www.szentkiralyitehetsegek.hu weboldalon keresztül. A jelentkezők közül a négy olimpiai bajnok – Berki Krisztián, olimpiai bajnok tornász, Kovács Katalin, háromszoros olimpiai bajnok kajakozónő, Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó – részvételével felálló kuratórium választ ki sportáganként egy-egy győztest. A fiatal sportolók mentorálásában a nagyközönség is szerepet vállalhat: további egymillió forintot ugyanis a Szentkirályi egy közönségszavazás alapján oszt majd szét a négy fiatal tehetség között. A www.szentkiralyitehetsegek.hu weboldalon ősszel induló szavazáson bárki leadhatja voksát kedvencére, a fiatal sportolók pedig a beérkezett szavazatok arányának megfelelően részesülnek a díjból.

„A Szentkirályi megalapítása óta elkötelezett támogatója a magyar sportnak; részt vállaltunk már számos hazai és nemzetközi verseny rendezésében, tehetséges sportolók támogatásában. A Szentkirályi Tehetségprogram elindítását az a cél ösztönözte, hogy támogatást nyújtsunk a jövő bajnokainak ahhoz, hogy tovább gyarapíthassák Magyarország eddigi 168 olimpiai aranyérmét. A profi sportolói karrier elindítása nem csak kemény munkát és fegyelmet, de bizony anyagi áldozatokat is igényel. Ebben segítjük a fiatal sporttehetségeket, akiket a programba bevont olimpiai bajnokok személyes példamutatásával is szeretnénk támogatni” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-t is birtokló Central Mineral Water Holding elnöke, a Szentkirályi Tehetségprogram kuratóriumának elnöke.

„Köszönet a Szentkirályinak, hogy csatlakozott a 168 magyar olimpiai aranyérem előtt tisztelgők táborához és a most meghirdetett Szentkirályi Tehetségprogram segítségével hozzájárul ahhoz, hogy ez a szám akár már egy 2024-es budapesti olimpián megközelítse vagy elérje a kétszázat” – tette hozzá Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója.

Magyarország eddigi 168 olimpiai aranyérme előtti tisztelgésül a Szentkirályi tavasztól egyedi kiadású címkével dobja piacra 1,5 és 0,5 literes PET-palackos, valamint a 0,75 és 0,33 literes üveges kiszerelésű termékeit, ősztől pedig a Szentkirályi Tehetségprogramban kiválasztott fiatal sportolók mutatkozhatnak be a címkéken, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy az egész ország megismerhesse őket.

Céginformáció

A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.
A CEMW Holding a tulajdonában álló két magyar társaság, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. révén Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A vállalat tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott San Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cégcsoport egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

További információ:
Deák Balázs
Flow PR
Mobil: +36-20-234-1489
E-mail: cemw@flowpr.hu