Újabb támogatás az ifjú sportolóknak – Megérkezett a Szentkirályi Tehetségprogram közönségszavazás eredménye!

Harmadik alkalommal rendezték meg a díjnyertes ásványvízmárka utánpótlássportolókat felkaroló kezdeményezését, amely a májusban meghirdetett közönségszavazással zárult. A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával megvalósuló Szentkirályi Tehetségprogram célja, hogy előremozdítsa a fiatal tehetségek sportkarrierjét, hosszú távon pedig gyarapítsa hazánk olimpiai aranyérmeinek számát. A harmadik széria győzteseit áprilisban, egy rendhagyó online sajtótájékoztatón mutatták be a programban mentorként résztvevő világklasszis olimpikonok. A Tehetségprogram utolsó szakaszában a közönség 2021. május 3. és 31. között szavazással támogathatta kedvenceit, a Szentkirályi a voksok arányában pedig további egymillió forintot oszt szét a nyertesek között.

A szavazatok több mint felét, 52 százalékát Muhari Eszter, kadet vívó világbajnok szerezte meg, aki így további 520 ezer forint támogatásban részesül. Őt követi Máró Anna a szavazatok 27 százalékával, amelynek köszönhetően az ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes kajakozó 270 ezer forinttal gazdagodik. Az U19-es Európa-bajnok öttusázó Viczián Bence a szavazatok 21 százalékát kapta, amely további 210 ezer forint támogatást jelent számára.

A közönségszavazás egy nyereményjátékkal is kiegészült, amelynek során a helyes választ beküldők között hetente egy 40 000 forint értékű Nike vagy Under Armour utalvány talált gazdára.