Ma tíz éve hunyt el a Szentkirályi ásványvíz felfedezője 2017. 03. 08. szerda

Ma tíz éve, 2007. március 8-án hunyt el Balogh Sándor, a 2,4 millió éves, védett jégkorszaki vízadó rétegből származó ásványvíz lelőhelyének felfedezője. A Szentkirályi ásványvizet a Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság idén megyei értékké nyilvánította. Az üzletember által alapított szörp- és üdítőgyártással foglalkozó családi vállalat, a Vitapress Kft. ma már 55 országba exportál, és közel 5 millió eurós éves forgalmat bonyolít.
„Én mindig is hittem benne, hogy édesapám igazi kincsre lelt, amikor 1993-ban kutat fúratott a Vitapress Kft. szentkirályi telephelyén. 206 méter mélyen 18 fokos, eredendően tiszta, kiváló minőségű vizet találtunk, amely 2004-ben a legszigorúbb szabályok szerint ítélő szakmai bírák döntése alapján a világ legjobb ásványvize lett, szénsavmentes kategóriában megkapta a párizsi Aqua-Eauscar-díjat is. Mára a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz hazánk piacvezető ásványvíz-vállalatává vált” – idézi vissza Balogh Levente a Szentkirályi sikertörténetének kezdetét.
„A tisztességes munka alapelvét vallotta. A szó legnemesebb értelmében volt ambiciózus és karrierista, egész életében becsületes munkával akart minél többet elérni” – emlékezik édesapjáról Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

Balogh Sándor felmenői az 1830-as évektől kezdve éltek Kecskemét és Lajosmizse között, főleg a mai Ladánybene területén. Ősei között volt földbirtokos, képviselő, korcsmáros, de a Balogh-család kilenc apácával és három pappal is büszkélkedhet. Bár ő maga Budapesten született, életútja végül visszavezette Kecskemétre, így a Szentkirályi ásványvizet is éppen a családtörténetben oly nagy szerepet játszó város környékének egyik településén fedezhette fel.

Céginformáció
A Central Europe Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. 2015 márciusában a CEMW Holding tulajdonába került a Kékkúti Ásványvíz Zrt., majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is. A cégvásárlásokat követően Balogh Levente a CEMW Holding meghatározó kisebbségi tulajdonosa, valamint a társaság elnöke lett.
A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. egyesülésével létrejövő Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. Magyarország piacvezető ásványvíz- és üdítőipari társasága. A tulajdonában lévő Szentkirályi, Emese, Theodora Kékkúti és Theodora Kereki, valamint a forgalmazott Magnesia, S. Pellegrino, Acqua Panna és Perrier márkákon, továbbá az általa palackozott és forgalmazott Nestlé Aquarelen keresztül a cég egyaránt jelen van az ásványvizek, ízesített ásványvizek, valamint a szénsavas üdítőitalok piacán.

További információ:
Deák Balázs
Flow PR
Mobil: +36-20-234-1489
E-mail: cemw@flowpr.hu