Tehetségeink – Szentkirályi Tehetségprogram 2023

TEHETSÉGEINK 2022

DSC00346

PAPP VIVIEN
műkorcsolyázó

A 14 éves műkorcsolyázó élete felét már a jégen töltötte, az elmúlt hét év alatt hét magyar bajnoki és egy junior magyar bajnoki címet szerzett. A tavalyi világkupán az első tíz között végzett, amelyre hosszú idő óta nem volt példa a magyar versenyzők körében. Ezt követően a rangos Budapest Trophy megmérettetésen is első helyezést ért el, valamint két éven át nem csak állomásonként…

DSC04235

MAJOR DOMINIK
rövidpályás gyorskorcsolyázó

A 15 éves tehetség fiatal kora ellenére közel 10 éve sportol, jelenleg korosztályának egyik kiemelkedő rövidpályás gyorskorcsolyázója. Az ötszörös magyar bajnok az idei országos bajnokságon három távon is aranyérmet szerzett, és hibátlan teljesítménnyel győzött a junior C korosztályban. A legutóbbi Danubia Series versenysorozatban 500, 1000 és 1500 méteren is első helyezést ért el…

DSC03046

Czibula Ilona és Czibula Krisztina
KÜLÖNDÍJASAINK

Az első téli Szentkirályi Tehetségprogram különdíjasai a 14 éves rövidpályás gyorskorcsolyázó Czibula ikrek, akik a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség tagjaként számos elismerést szereztek az elmúlt években. A lányok 111, 222 és 333 méteres távokon is rendszeresen dobogós helyen végeznek, jelenleg pedig szorgalmasan készülnek a 2023-as Speciális Olimpia Téli Világjátékokra…

TEHETSÉGEINK 2021

MÁRÓ ANNA
KAJAK-KENU

Anna kajakos pályafutása 2012-ben Hajdúnánáson indult, ám a gyorsan elért sikerek után edzői javaslatára hamarosan egész életét felforgatva Tiszaújvárosba igazolt, és ott építette tovább sportkarrierjét. A sok áldozat nem maradt eredménytelenül: a fiatal kajakos 15 évesen már az ifjúsági korosztály versenyzői között mérettethette meg magát, első komoly nemzetközi sikerét pedig rögtön egy olimpiai számban szerzett ezüstéremmel aratta az ifjúsági Európa-bajnokságon.

MUHARI ESZTER
Vívás

Eszter közel egy évtizede választotta a vívást, azóta pedig a sportág egyik kiemelkedő tehetségeként tartják számon. Saját korosztálya mellett az idősebbek között is sokszor megmérettette magát, ahol fiatal kora ellenére kiváló eredményeket szerzett. Eszter számára a 2019-es év jelentős sikereket tartogatott: indulhatott a felnőtt világbajnokságon, a magyar felnőtt válogatott befejező embere lett, vezette a felnőtt magyar ranglistát, sőt kadet világbajnoki címet szerzett.

VICZIÁN BENCE
Öttusa

Miután az úszás nem bizonyult elegendő mozgásnak, Bence több mint tíz éve az öttusa mellett döntött. A sikerek akkor kezdtek záporozni, amikor a kéttusa mellett elkezdte a lövészetet és a vívást: elsőként háromtusában, majd két évvel később négytusában is korosztályos Európai-bajnoki címet szerzett.

Különdíjas

KISS PÉTER PÁL
KAJAK-KENU

Péter 2011-ben egy vírus következtében mellkastól lefelé lebénult. A rehabilitáció után mozgásjavító általános iskolában folytatta tanulmányait, itt ajánlották neki a kajakozást. Eleinte nem lelkesedett az ötletért, ám mégis kitartott, és az első nyílt, Dunán tartott edzés során végleg beleszeretett a sportágba. Az edzője bíztatására aztán 14 évesen versenyszerűen kezdett kajakozni, hamarosan pedig már magyar bajnoki arany- és bronzérmét ünnepelhette.

TEHETSÉGEINK 2018

Varga Ádám
KAJAK-KENU

Ádám kisgyerekként évekig úszott, de egy idő után unalmasnak találta, ezért 12 évesen kajakozni kezdett. Az úszás során elsajátított alapok eredményeképp olyan technikára tett szert, amely korosztálya legjobbjai közé juttatta. Az elmúlt 3 évben 14 alkalommal végzett első helyen hazai és nemzetközi versenyeken: élete első világbajnokságán egyből az első helyet szerezte meg kajak párosban. A jövőre már a felnőtt korosztályban versenyző Ádám álma, hogy 2018-ban kijusson az U23-as világbajnokságra.

Németh Nándor
ÚSZÁS

Nándi a testvére hatására kezdett el úszni, 8 éves kora óta sportol versenyszerűen. Kedvenc száma a gyorsúszás. Eddigi legemlékezetesebb versenye a 2017-es budapesti úszó vb volt, ugyanis magyar váltó korábban soha nem került ki vb-döntőre. A magyar válogatott a 3. helyen végzett. Szintén 2017-ben, az indianapolisi ifjúsági világbajnokságon pedig a dobogó tetejére állhattak: a 200 méteres gyorsváltóban 1 századdal előzték meg az amerikai csapatot. Nándi álma nem kevesebb, mint kijutni és érmet szerezni a 2020-as olimpián.

Benyó Máté
VITORLÁZÁS

Máté még csak 14 éves, de meggyőző magabiztossággal lépdel előre a magyar ranglistán. Óvodásként a sakk szerelmese volt, majd négy évvel ezelőtt, 10 évesen egy nyári táborban szeretett bele a vitorlássportba. A Tihanyi Hajós Egylet színeiben induló Máté a 2017-es Európa Bajnokságon, élete első világversenyén, 153 induló közül a 10. helyen végzett. Pedig azt mondja, nem is a kedvenc szele fújt. A magyar ranglistán jelenleg a negyedik helyen álló Máté álma, hogy országos, majd később európai bajnoki címet szerezzen.

TEHETSÉGEINK 2016

Pusztai Liza
Vívás

Liza 7 éve kezdett el vívni és az elmúlt 3 évben szabadideje nagy részét a versenyzés tette ki – ezidő alatt kétszeres Európa-bajnok, és világbajnoki bronzérmes lett, ráadásul korosztályában első helyen szerepel a világranglistán. A jövőben nemcsak eddigi címeit akarja megvédeni, és világbajnoki bronzérmét aranyra cserélni, hanem olimpiai bajnok is szeretne lenni.

Vadovics Viktor
Vízilabda

7 évesen kezdett vízilabdázni, 16 évesen világbajnokságon aranyérmet szerzett a csapata. Addig szeretne vízilabdázni, amíg élvezi, amit csinál, és most úgy gondolja, még elég sokáig fogja élvezni ahhoz, hogy fejlődjön, és a legmagasabb szinteken, válogatottban, a legjobb klubokban játsszon.

Gazsó Alida Dóra
Kajak-kenu

Alida 6 évesen egy nyári táborban kezdett el kajakozni; 11 évesen pedig versenyezni, és ekkor meg is nyerte első versenyét, ahogy azóta minden korosztályos futamát, amelyen csak elindult. Két világbajnoki címére a legbüszkébb, és keményen dolgozik, hogy ott lehessen a 2024-es nyári olimpián.

Mészáros Krisztofer
Torna

Már az óvodában kézen állva járt, így egyértelmű volt, hogy tornász lesz. Még csak alig múlt 15 éves, de már a lólengés ifjúsági magyar bajnoka, hatszeres összetett tornász, akinek minden vágya, hogy 2017-ben szülővárosában, Győrben, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon több szeren is érmet szerezzen.