TEHETSÉGEINK 2018

Varga Ádám
(18) - KAJAK-KENU

Ádám kisgyerekként évekig úszott, de egy idő után unalmasnak találta, ezért 12 évesen kajakozni kezdett. Az úszás során elsajátított alapok eredményeképp olyan technikára tett szert, amely korosztálya legjobbjai közé juttatta. Az elmúlt 3 évben 14 alkalommal végzett első helyen hazai és nemzetközi versenyeken: élete első világbajnokságán egyből az első helyet szerezte meg kajak párosban. A jövőre már a felnőtt korosztályban versenyző Ádám álma, hogy 2018-ban kijusson az U23-as világbajnokságra.

Németh Nándor
(18) - ÚSZÁS

Nándi a testvére hatására kezdett el úszni, 8 éves kora óta sportol versenyszerűen. Kedvenc száma a gyorsúszás. Eddigi legemlékezetesebb versenye a 2017-es budapesti úszó vb volt, ugyanis magyar váltó korábban soha nem került ki vb-döntőre. A magyar válogatott a 3. helyen végzett. Szintén 2017-ben, az indianapolisi ifjúsági világbajnokságon pedig a dobogó tetejére állhattak: a 200 méteres gyorsváltóban 1 századdal előzték meg az amerikai csapatot. Nándi álma nem kevesebb, mint kijutni és érmet szerezni a 2020-as olimpián.

Benyó Máté
(14) - VITORLÁZÁS

Máté még csak 14 éves, de meggyőző magabiztossággal lépdel előre a magyar ranglistán. Óvodásként a sakk szerelmese volt, majd négy évvel ezelőtt, 10 évesen egy nyári táborban szeretett bele a vitorlássportba. A Tihanyi Hajós Egylet színeiben induló Máté a 2017-es Európa Bajnokságon, élete első világversenyén, 153 induló közül a 10. helyen végzett. Pedig azt mondja, nem is a kedvenc szele fújt. A magyar ranglistán jelenleg a negyedik helyen álló Máté álma, hogy országos, majd később európai bajnoki címet szerezzen.

TEHETSÉGEINK 2016

Pusztai Liza
(15) - Vívás

Liza 7 éve kezdett el vívni és az elmúlt 3 évben szabadideje nagy részét a versenyzés tette ki – ezidő alatt kétszeres Európa-bajnok, és világbajnoki bronzérmes lett, ráadásul korosztályában első helyen szerepel a világranglistán. A jövőben nemcsak eddigi címeit akarja megvédeni, és világbajnoki bronzérmét aranyra cserélni, hanem olimpiai bajnok is szeretne lenni.

Vadovics Viktor
(18) - Vízilabda

7 évesen kezdett vízilabdázni, 16 évesen világbajnokságon aranyérmet szerzett a csapata. Addig szeretne vízilabdázni, amíg élvezi, amit csinál, és most úgy gondolja, még elég sokáig fogja élvezni ahhoz, hogy fejlődjön, és a legmagasabb szinteken, válogatottban, a legjobb klubokban játsszon.

Gazsó Alida Dóra
(16) - Kajak-kenu

Alida 6 évesen egy nyári táborban kezdett el kajakozni; 11 évesen pedig versenyezni, és ekkor meg is nyerte első versenyét, ahogy azóta minden korosztályos futamát, amelyen csak elindult. Két világbajnoki címére a legbüszkébb, és keményen dolgozik, hogy ott lehessen a 2024-es nyári olimpián.

Mészáros Krisztofer
(15) - Torna

Már az óvodában kézen állva járt, így egyértelmű volt, hogy tornász lesz. Még csak alig múlt 15 éves, de már a lólengés ifjúsági magyar bajnoka, hatszeres összetett tornász, akinek minden vágya, hogy 2017-ben szülővárosában, Győrben, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon több szeren is érmet szerezzen.