Vadovics Viktor – Szentkirályi Tehetségprogram 2021

Vadovics Viktor

7 évesen kezdtem vízilabdázni. Mindig is szerettem a vízi sportokat, és mivel szerettem az úszást, ráadásul sokat labdajátékoztunk, így képbe került a vízilabda. Apukám, akinek volt egy kevés tapasztalata a sportágat illetően, ugyancsak megerősített ebben a döntésemben.

Kezdetben a szüleim vittek edzésre. Eleinte csak délutánonként jártam, akkor 1,5-2 órás volt egy edzés. Most a miskolci új csapatommal már van egy 3-4 órás víziedzés és egy 1 órás konditermi erősítő rész.

De szükség is van erre a sok felkészülésre, azt gondolom, hogy ez a sok edzés hozta meg a világbajnoki aranyat is. Egyértelműen az isztambuli VB aranyra vagyok a legbüszkébb. A világbajnokság fantasztikus volt, leírhatatlan érzés volt számomra, ez volt az első érmem, és ráadásul egyből arany. Minden nagyon jól összejött, a csapat is összeállt. Így visszaemlékezve, tökéletes pillanat volt.

Ha van szabadidőm, sokszor még akkor is mozogni szoktam, például lemegyünk a tesóimmal focizni vagy kosarazni, de szívesen megyek moziba barátokkal, vagy beszélgetek velük. Persze egy nehéz sportos nap után pihenni is szeretek, úgy érzem ahhoz, hogy jól teljesítsek, szükségem van erre is. Pontosan ezért pályáztam a Szentkirályi Tehetségprogram támogatására, az elnyert összegből ugyanis szeretnék venni egy autót, hogy az utazásomat lerövidítsem, gyorsabban eljussak az edzésre, majd utána haza.

A jövőre tekintve úgy gondolom, addig szeretném ezt csinálni, amíg élvezem. Bár most belegondolva elég sokáig fogom még élvezni, és éppen ezért szeretnék a legmagasabb szinteken, válogatottban, a legjobb klubokban játszani, és folyamatosan fejlődni.

Kiemelkedő eredményei az elmúlt három évben:

  • 2013. Ifjúsági EB 4. helyezett, Málta, 1996-os korosztály
  • 2014. Ifjúsági VB 1. helyezett, Isztanbul, 1996-os korosztály
  • 2015. Ifjúsági EB 7. helyezett, Baku, 1998-as korosztály
  • 2016. Ifjúsági VB 3. helyezett, Podgorica, 1998-as korosztály
  • 2016. Junior EB 7. helyezett, Alphen, 1997-es korosztály